Kemin Pyöräilijät ry

Hankenumero
041/2020
Ehdotetun hankkeet toimiala
Kulttuurivaihto
Hallinnollinen alue - Suomi
Lappi
Etsimme uusia yhteistyökumppaneita / Hanke-ehdotus on jatkoa aiemmalle yhteistyölle/neuvotteluille
Hanke-ehdotus on jatkoa aiemmalle yhteistyölle/neuvotteluille
Hankkeen nimi

Leikkiä ja liikuntaa - kisaa ja kilpailua
Hankkeessa kootaan lapsia ja heidän perheitään perinteisten ja uudempien ulkoleikkien merkeissä yhteisiin tapahtumiin tavoitteena rohkaista lapsipeheitä Meri-Lapissa ja Murmanskin alueella liikkumaan yhdessä tavoitteena parantaa lasten fyysisiä, henkisiä ja sosiaalisia valmiuksia.

Hanke-ehdotuksen kuvaus

Hankkeessa kootaan lapsia ja heidän perheitään perinteisten ja uudempien ulkoleikkien merkeissä yhteisiin tapahtumiin tavoitteena rohkaista lapsipeheitä Meri-Lapissa ja Murmanskin alueella liikkumaan yhdessä tavoitteena parantaa lasten fyysisiä, henkisiä ja sosiaalisia valmiuksia. Samalla tiivistetään suomalais-venäläistä yhteistyötä ja edistetään lasten valmiuksia toimia toista kieltä ja kansallisuutta edustavien ihmisten kanssa.

Hankkeen puitteissa järjestetään seminaari mukaan tulevien organisatioiden edustajille, joissa kartoitetaan molempien maiden ulkoleikkiperinnettä ja valitaan tapahtumissa toteutettavat leikit. Lisäksi hankkeen puitteissa mukaan tulevat yhteisöt toteuttavat omilla paikkakunnillaan perinteisiä ulkoleikkejä esitteleviä suomalais-venäläisiä tapahtumia. yhteiustyöhankkeen puitteissa voidaan toteuttaa myös muita liikunnallisia kokoperheentapahtumia. Ulkoleikkitapahtumat voidaan toteuttaa myös osana paikallisia tapahtumia ja juhlia. Leikkitapahtumat voidaan toteuttaa myös, mikäli niin sovitaan, kiertueena Meri-Lapin ja Murmanskin alueella.

Suometa mukana olisi ainakin Meri-lapin alue (Kemi, Keminmaa, Simo ja Tornio) ja Venäjältä toivomme mukaan Murmanskin lisäksi Apatiitti, Kirovsk, Montsgorsk, Olenogorsk, Poljarnyj Zori, Umba ja Kuolan piiri. Hanke toteutetaan vuoden 2021 ja 2022 aikana.

Venäläisen osapuolen rooli enisvaiheessa on mahdollisten mukaan tulevien yhteisöjen kartoittaminen, prospektointi , rekruytointi ja motivointi hankkeeseen. Toisessa vaiheessa kumppanien tehtävänä on edustajien lähettäminen valmistavaan seminaariin sekä ulkoleikkitapahumien järjestäminen omilla paikkakunnillaan.

Ehdotus etsittävästä yhteistyökumppanista

Rossiskij Sojuz celsckoi molodezhi, Murmanskin osasto, Evgenija Lukovitskaja, rssmmurman@mail.ru, p. +7921 150 28 88, 9600251021.

Мурманская областная общественная организация "Друзья Финляндии" (МООО ДФ). Mihail Kovalevskij (kirovsk) ja Grigori Lukavitskij (Murmansk)

Kirovskin Suomen ystävien yhdistyksen puheenjohtaja Olga Shutilova puh: 8(81531) 32-278, +7 921 517-85-61 email: remeslo1995@mail.ru voshc@mail.ru

Murmanskin Suomen Ystävien yhdistys Naapurit. Puheenjohtaja Irina Sitdikova, isidtikova@mail.ru