Ohjeet partnerihakuun

Yhteistyökumppanihaku: tee hanke-ehdotus tai vastaa tehtyyn ehdotukseen

Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin tärkein tehtävä on auttaa suomalaisia löytämään yhteistyökumppani Venäjältä ja venäläisiä Suomesta. Yhteistyökumppania voi etsiä joko tekemällä itse hanke-ehdotuksen tai vastaamalla naapurimaasta tulleeseen ehdotukseen. Sama organisaatio tai toimija voi tehdä lähtökohtaisesti yhden hanke-ehdotuksen yhteen foorumiin. Organisaatio voi vastata kahteen ehdotukseen. Samaan ehdotukseen voi myös vastata useita eri toimijoita. Hankeidean ei aina tarvitse olla uusi, foorumin piiriin voi tuoda jo käynnissä olevan yhteistyön.

HUOM! Vain rekisteröityneet ja sisäänkirjautuneet käyttäjät pääsevät täyttämään hanke-ehdotus-, vastaus- ja neuvottelujen tuloslomakkeita. Lisää hanke-ehdotus -painike löytyy sivun yläreunasta. Vastauslomake ja neuvottelujen tuloslomake puolestaan löytyvät halutun hankkeen sivulta.

Lomakkeiden tiedot eivät tarkennu suoraan tietokantaan, vaan foorumitoiminnan koordinaattori käy läpi lähettämäsi tiedot ja julkaisee ne käännöksen valmistuttua. Tarvittaessa foorumikoordinaattori on yhteydessä sinuun ja pyytää lisätietoja.

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä järjestäjiin.

Kumppanin hakeminen on ilmaista

Yhteistyöehdotusten tekeminen ja hanke-ehdotuksiin vastaaminen on ilmasta. Kulttuurifoorumiorganisaatio vastaa hanke-ehdotusten, vastausten ja muiden lomakkeiden kääntämisestä.

Päätös yhteistyön aloittamisesta ja hankkeen toteuttamisesta tehdään neuvotteluprosessin aikana

Hanke-ehdotuksen tehnyt taho saa päättää kenen/keiden kanssa aloittaa neuvottelut. Vastauksia voi tulla useampia, mutta kaikkien hanke-ehdotukseen vastanneiden tahojen kanssa ei tarvitse aloittaa neuvottelut. Neuvotteluiden aloittaminen ei myöskään tarkoita vielä sitoutumista hankkeeseen, vaan päätökset tehdään neuvotteluprosessin aikana. Yleensä hankkeen toteuttamiseen sitoudutaan vasta, kun rahoitus on selvinnyt.

Ensimmäiset hankeneuvottelut käydään vuodesta 2020 alkaen etäyhteyksillä kevään ja kesän aikana ennen varsinnaista foorumitapahtumaa. 

Neuvottelujen jälkeen

Foorumin puitteissa käytyjen neuvotteluiden jälkeen täytetään sähköinen neuvotteluiden tuloslomake. Sen pääsee täyttämään kirjautumalla ensin sisään ja avaamalla sitten hankkeiden listauksesta sen hankkeen, josta neuvotteluita on käyty. Painike "Täytä neuvottelujen tuloslomake" löytyy hankkeen sivulla. Tiedot omista hankkeista löytyvät myös Omat hankelomakkeet -painikkeesta sisäänkirjautumisen jälkeen. 

Vuosittaisessa foorumitapaamisessa voi kohdata yhteistyökumppanin kanssa

Vuosittain Suomessa tai Venäjällä järjestettävässä foorumitapahtumissa yhteistyökumppaneilla on mahdollisuus kohdata kasvokkain. Lisäksi foorumissa on mahdollisuus verkottua laajemmin muiden toimijoiden kanssa. Foorumiin osallistumisestaan osallistujat päättävät itse. He myös vastaavat foorumiosallistumisen kuluista.

Yhteistyön rahoittaminen

Yhteistyökumppanit vastaavat itse rahoituksen hankkimisesta hankkeelleen. Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Venäjän kulttuuriministeriö ovat vuodesta 2010 alkaen myöntäneet starttiavustusta uusille foorumin puitteissa neuvotelluille hankkeille. Suomessa starttirahoitusta jaettiin vuonna 2021 yhteensä 50 000 euroa 13 hankkeelle ja Venäjällä 4 000 000 ruplaa 10 hankkeelle. Rahoitusta yhteistyöhön voi hakea myös useista muista eri lähteistä. 

Tarkemmat tiedot starttirahoituksesta sekä vinkkejä muuhun rahoitukseen >>>