Vladivostokin kaupungin keskitetty kirjastojärjestelmä

Hankenumero
038/2021
Ehdotetun hankkeet toimiala
Kirjastotoimi
Hallinnollinen alue - Venäjä
Primorjen aluepiiri
Etsimme uusia yhteistyökumppaneita / Hanke-ehdotus on jatkoa aiemmalle yhteistyölle/neuvotteluille
Hanke-ehdotus on jatkoa aiemmalle yhteistyölle/neuvotteluille
Hankkeen nimi

Hanke "Alku on tärkeä". Hanke koostuu erilaisista suomalaista lastenkirjallisuutta käsittelevistä toimenpiteistä. Se sisältää Suomen ja Vladivostokin asiantuntijoiden välisiä vuoropuheluja lasten lukemisesta aiheesta "Pienten kirjojen suuret maailmat" (tapoja tutustuttaa lapset lukemiseen), sekä kokemusta lastenkirjojen käsittelystä Vladivostokin kaupungin kirjastoissa.

Hanke-ehdotuksen kuvaus

Hanke "Alku on tärkeä" on Vladivostokin kaupungin keskitetyn kirjastojärjestelmän järjestelemä. Hanke koostuu erilaisista suomalaista lastenkirjallisuutta käsittelevistä toimenpiteistä. Se sisältää Suomen ja Vladivostokin asiantuntijoiden välisiä vuoropuheluja lasten lukemisesta aiheesta "Pienten kirjojen suuret maailmat" (tapoja tutustuttaa lapset lukemiseen), lisäksi sen puitteissa pidetään WebQuest Tove Janssonin kirjojen pohjalla, luetaan verkossa suomalaisten kirjailijoiden kirjoja, pidetään "Tämä hahmo on minulle läheinen" -tilaisuuksia (lausuntoja, kuvia, kirjateatteria).
Lastenkirjallisuus Suomessa kunnioittavasti ja rakastavasti kohtelee jokaisen ihmisen maailmaa ja sielua. Ymmärtämällä, mitä kirjoja eri maiden lapset lukevat, ymmärrämme myös aikuiset. Sen seurauksena opimme neuvottelemaan keskenään.

Ehdotus etsittävästä yhteistyökumppanista

Kirjailijat, kirjastonhoitajat, opettajat